Zaterdag 21 juni 2014, de langste dag is de eerste marathon van Sneek gelopen. Naast de hele marathon was er ook een mogelijkeheid om de halve marathon te lopen. Beide starten om 19 uur. Een mooie run om het Sneekermeer heen. Overdag was deze marathon er als wandeltocht.
De eerste foto's zijn van enkele kilometers na de start. Op deze plek komen de lopers op de oude rijksweg 43 die richting Joure loopt. De sporters die op dit punt paseren lopen de hele marathon.
De eerste dames komen inmiddels voorbij. De dame met het blauwe shirt aan zal Ingrid heten.
Grietsje heeft net als veel anderen muziek in de oren gestopt.
De grote massa is inmiddels op gang gekomen. Opvallend is hoeveel 40+ aan de loop meedoen.
Een vrolijk lachende Wietske komt de fotograaf voorbij.
De volgende foto's zijn van de 1é? drinkplaats, aan de oude rijksweg 43 ca 6 km na de start, net voorbij Uitwellingerga. Ook hier uitsluitend sporters die de hele marathon lopen. Het meisje met het pantervel stond iedereen aan te moedigen, zelfs de fotograaf.
Marije verslikt zich bijna in het opgenomen vocht.
Jikke ziet er nog fris uit maar heeft wel het nodige water nodig.
Ook de dame op de foto onder kan nog een heel eind mee, terwijl Hetty op de foto rechts haar drinkburt laat voor wat het is.
Deze mevrouw denkt waarschijnlijk dat ze een striptease moet geven.
Het meisje met het pantervel doet niet mee aan de run maar ze wil kennelijk zo graag op de foto dat ze holland langs komt.
De sporters op de volgende foto's lopen de halve marathon. Hier zijn ze nog ca 2 km voor de eindstreep. Op dit punt wordt ook nog een keer drinken verstrekt. De lokatie is enkele honderden meters ná het Houkeslootviaduct.
Zoals het hoort, de bekertjes netjes in de afvalbak werpen.
Als je het warm hebt trek je wat kleren uit, hadden we al eerder gezien.
Volgende pagina